Qui som

Gospelians de Girona és un cor nascut a Girona el 2006. Actualment, quasi vuitanta persones d’edats variades són membres actius del cor, tots amb il·lusió i passió per cantar, qualitats imprescindibles per arrossegar el públic a gaudir de l’emotiu espectacle del Gospel.

En el decurs d’aquests anys d’existència el cor ha treballat per aprendre el llenguatge del Gospel i per fer-se un nom entre els grups que hi ha a Catalunya. Gospelians de Girona ha participat en diversos tallers impartits per professionals i estrelles del Gospel actuals. En destaquem: Emmanuel Djob de França (fundador de diverses formacions de Gospel i espirituals negres a l’Àfrica i a Europa), Karen Gibson del Regne Unit (directora del cor Kingdom Choir de Londres), Bazil Meade, també del Regne Unit, (director del London Comunity Gospel Choir), Moisès Sala (director del cor Gospel Viu), Ramon Escalé (reconegut músic de jazz i director del cor Esclat Gospel Singers de Manresa), Jordi Vallespí (membre del grup Shirai), etc.
Dani Alonso, que va dirigir el cor des dels inicis, és trombonista i músic especialista en Gospel i músiques de Nova Orleans.Des de març de 2011 el cor va iniciar una nova etapa amb la sud-africana Karol Green com a directora.
El repertori del cor està format per cançons Negre Spirituals i Gospel que abasten un ampli ventall d’estils dins la història dels cants religiosos afroamericans. 


Als concerts, Gospelians de Girona compta amb la col·laboració de músics professionals que contribueixen a oferir un espectacle vibrant, dinàmic i de qualitat.

Gospelians de Girona ha actuat a escenaris tant diversos com al barri de Lewisham a la ciutat de Londres,  l’Auditori Palau de Congressos de Girona, el teatre de Seva (Osona), la sala La Mirona de Salt, l’Auditori de Banyoles, el Kursaal de Manresa, al teatre d'Albacete...